Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За осам дана изречене 104 заштитине мјере забране управљања моторним возилом

| Добој | Уторак, 30. јул 2019.

     У циљу побољшања стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управеДобој су у периоду од 15.-17. и 22.-26.07.2019. године, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Добој, реализовали регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила.
     У наведеном периоду, 681 возач је прекорачио брзину кретања, приликом чега су возачима изречене 104  заштитине мјере забране управљања  моторним возилом.
За остале учињене прекршаје из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ издато је 166  прекршајних налога.
     Апелујемо на возаче моторних возила да поштују саобраћајна правила и прописе, да вожњу прилагоде условима и стању пута, као и временским приликама, те да никада не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола.
     Полицијска управа Добој  ће и у наредном периоду проводити сличне активности у циљу побољшања укупног стања безбједности саобраћаја на путевима који су у њеној оперативној надлежности.