Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

МУП Републике Српске наставља са појачаним контролама брзине кретања возила и вожње под утицајем алкохола у саобраћају

| Бања Лука | Сриједа, 31. јул 2019.

       Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће у периоду од 01. до 05. августа 2019. године, на подручју цијеле Републике Српске, појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и контролу возача на псисуство алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 
        На основу резултата четверодневне акције коју су полицијски службеници МУП-а Републике Српске спровели од 18. до 21. јула, може се констатовати да је
број ових прекршаја изузетно велик, обзиром да је евидентирано 5.180 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и 822 возача код којих је утврђено присуство алкохола.
        Само у току овог мјесеца у саобраћајним незгодама је смртно страдало 16 лица, а најчешћи узрок ових саобраћајних незгода била је
неприлагођена брзина. Такође, у мјесецу августу прошле године, у саобраћајним незгодама смртно је страдало 25 лица.                                      
      
Како бисмо прекинули овај негативан тренд, МУП Републике Српске још једном апелује на све учеснике у саобраћају, нарочито на возаче, да се придржавају законских прописа те да својим неодговорним понашањем не угрожавају своје животе и животе других учесника у саобраћају.