Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишени слободе због извршеног кривичног дјела „Самовлашће“

| Добој | Сриједа, 31. јул 2019.

      Полицијској станици Теслић, 30.07.2019. године, око 00, 30 часова, пријављено је да је отуђен путнички аутомобил марке „Škoda“ које је  лице Н.Ђ. изнајмило од привредног друштва из Републике Словеније, а које се у вријеме отуђења налазило паркирано у дворишту породичне куће на подручју општине Теслић. Такође навело је да су се у возилу налазили лични документи и новац.
     Сарадњом са полицијским службеницима Полицијске станице Тешањ, полицијски службеници ПС Теслић дошли су до сазнања да је наведено возило контролисано у мјесту Јелах, подручје општине Тешањ, а са којим је управљало лице Ф.Х. из Републике Словеније. Према изјави лица Ф.Х. исто је на захтјев власника привредног друштва из Р. Словеније добило резервни кључ те да исто након проналаска врати, јер је лице Н.Ђ. по уговору наводно возило требало да врати прије неколико дана, такође,  да је истог довезло лице К.Ј. из Р. Словеније, са путничким аутомобилом марке „VW Golf“, који је такође заустављен приликом саобраћајне контроле у Јелаху. 
      Лица Ф.Х. и К.Ј. су лишена слободе, те је над истим извршена криминалистичка обрада. Предметно возило марке „
Škoda“ ће бити враћено наведеном привредном друштву, а новац и лични документи из возила су пронађени и биће враћени лицу Н.Ђ.
         Након документовања и комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Добој ће бити достављен Извјештај о изршеном кривичном дјелу „Самовлашће“.