Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поступајући по пријави нарушавања јавног реда и мира, физички нападнут полицијски службеник

| Градишка | Четвртак, 01. август 2019.

      Полицијски службеници Полицијске станице Нова Топола, 31.07.2019. године, око 19,45 часова, поступили су по запримљеној пријави нарушавања јавног реда и мира тучом у угоститељском објекту у мјесту Елезагићи, град Градишка.
      Доласком на лице мјеста затечена су три лица која су нарушила јавни ред и мир међусобном тучом и то Н.П, З.К. и Ј.Б. сви из Градишке, којом приликом је Н.П. вербално вријеђао полицијске службенике и оглушио се о издато наређење да престане са нарушавањем јавног реда и мира, након чега је физички напао полицијског службеника нанијевши му тјелесне повреде, те је лишен слободе. Лице З.К. ометало је полицијског службеника приликом вршења службене радње лишења слободе лица Н.П. након чега је исти и лишен слободе.
     О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се предузму све неопходне мјере и радње накомплетирању и документовању предмета, те да се достави извјештај против Н.П. за кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.
       Такође, о наведеном догађају обавијештен је и дежурни судија Основног суда Градишка, који је наложио да се по комплетирању и документовању предмета против Н.П, З.К. и Ј.Б. достави захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру.
         Полицијска управа Градишка осуђује сваки вид насилног понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.