Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишено слободе лице које је било у бјекству

| Требиње | Понедељак, 05. август 2019.

     Полицијски службеници Полицијске управе Требиње, су 02. августа. 2019. године око 00,30 часова, лишили слободе лице иницијала О.М., за које постоји сумња да је починило кривино дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.
      Наиме, у мјесцу децембру 2018. године, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС и Полицијска управа Требиње, су реализовали оперативну акцију кодног назива „Канадер“, у којој је документовано шест лица због почињеног кривичног дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и заплијењено  око 20 килограма опојне дроге сканк, као и мања количина опојне дроге спид и кокаин. Од дана реализације акције, наведено лице се налазило у бјексту, а за истим је био расписан распис о трагању.
      Након вишемјесечне потраге за лицем О.М., полицијски службеници Полицијске управе Требиње су лице лоцирали и лишили слободе.
     Након криминалистичке обраде лице је предато у надлежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Требињу на даље поступање.