Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током појачане контроле учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник евидентирана 563 прекршаја

| Зворник | Уторак, 20. август 2019.

       Полицијска управа Зворник је у периоду од 15. до 18. августа2019. године, спровела републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају,са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола иопојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  
       У овој акцији, на подручју Полицијске управеЗворник контролисан је 1181 учесник, приликом чега су полицијски службеници евидентирали 563 почињена прекршаја.
      
Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисана су 234возача. Од укупног броја контролисаних, 616учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 75 возача утврђено присуство алкохола у организму, међу којима је један возач лишен слободе и задржан до истрежњења или опоравка код кога је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg у организму. Такође, четири учесника су санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова, код којих је утврђено присуство недозвољених супстанци или су одбили да се подвргну тестирању. Поред тога, евидентирано је и 250 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
       
Овом приликом  апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.