Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У року од шест сати пронађени извршиоци кривичног дјела Тешке крађе

| Фоча | Петак, 23. август 2019.

       Брзом и ефикасном интервенцијом полицијских службеника Полицијске станице Вишеград, након шест сати од пријаве да је извршенo кривично дјело Тешка крађа у самосталној занатској радњи „Кнежевић“ у Вишеграду пронашли су  и лишили слободе два лица као и све отуђене предмете.
        Наиме, 23.08.2019 .године у 03,40 часова од стране радника физичког обезбјеђења у Андрић граду у Вишеграду, пријављено је да су два маскирана лица у предјелу главе, извршила провалу у златарску радњу „Кнежевић“ у Андрић граду, те да су из исте отуђили већу количину златног накита. Благовременом и ефикасном  реакцијом полицијских службеника и на  основу добијених оперативних информација  у 10,45 часова у мјести Јагодина, општина Вишеград, полицијски службеници пронашли  су и лишили слободе два лица, за која постоје основи сумње да су извршила описано кривично дјело Тешке крађе,  и то Л.В. и П.Д. обојица из Ужица, Република Србија.
      
О овом догађају је обавјештен дежурни тужилац надлежног јавног тужилаштва, а лица се налазе у просторијама Полицијске станице Вишеград  и у току је  криминалистичка обрада истих. Лица ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата у даљу надлежност и поступање Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево.