Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почетак реализације акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Бања Лука | Уторак, 27. август 2019.

       Министарство унутрашњих послова Републике Српске започело je поводом почетка нове школске године Rепубличку акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“, с циљем обезбјеђења што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.
      У оквиру ове акције припадници МУП-а Републике Српске спровешће различите планиране активности, а у првој фази, прије самог почетка наставе у школама, полицијски службеници ће обићи све школе, утврдити вријеме одржавање наставе, односно који су периоду када је највеће присуство ученика на путу од куће до школе и назад, кад су одмори и паузе, на основу ћега ће бити планирано и појачано присуство полицијских службеника у близини школа.
      У зонама школа и урбаних подручја биће појачано присуство полицијских службеника, биће организоване и школске патроле, а надзираће се и регулисати саобраћај са акцентом на смањење брзине кретања мотоних возила и омогућавања безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика. Планирана је и појачана контрола возила која врше организован превоз дјеце.
        Истовремено, у оквиру акције,у другој половини септембра, полицијски службеници ће кроз едукативна предавања, која ће бити организована у основним школама, упознати најмлађе ученике са основним правилима безбједног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.