Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе педесетдвогодишњак осумњичен да је учествовао у саобраћајној незгоди у којој је смртно страдао пјешак

| Бања Лука | Уторак, 27. август 2019.

       У заједничким активностима полицијских службеника Полицијске станице Кнежево и Полицијске станице Челинац, 26.08.2019. године, недуго након сазнања за саобраћајну незгоду у којој је смртно страдао пјешак, а непознати возач се возилом удаљио са лица мјеста, лишен је слободе М.Д. из Кнежева, осумњичен да је извршио кривично дјело „Угрожавање јавног саобраћаја“.
     
Наиме, 26.08.2019. године око 20,55 часова, на регионалном путу Бања Лука-Кнежево, у мјесту Мемићи, општина Челинац, догодила се саобраћајна незгода у којој је учествовао непознати возач непознатим возилом који се удаљио са лица мјеста и четрдесетдеветогодишњи пјешак који је од задобијених повреда преминуо.
      
Увиђај на лицу мјеста извршен је у присуству дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, а полицијски службеници су благовременом реакцијом, исте вечери око 21,15 часова, у мјесту Отловићи, општина Кнежево, зауставили теретно возило „Man“ којим је управљао М.Д. осумњичен да је учествовао у поменутој саобраћајној незгоди.
      
Код лица је утврђено присуство алкохола у организму, а полицијски службеници, предузимају потребне мјере и радње у циљу утврђивања свих околности и документовања кривичног дјела „Угрожавање јавног саобраћаја“. 
       
Према лицу лишеном слободе, даље мјере и радње, предузимаће се по инструкцији дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука.