Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована акција појачане контроле учесника у саобраћају на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Сриједа, 28. август 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у периоду од 21.08. до 25.08.2019. годинереализовали су регионалне акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања, контролу алкохолисаности возача у саобраћају, као и контролу возача двоточкаша, на подрујучју Полицијск управе  Бијељина. 
      Током наведене акције  укупно је контролисано 865 учесника у саобраћају, од чега је 526 возача подвргунуто алкотестирању.  Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 75 возача,  док је 174 возача санкционисано  због прекорачења прописане брзине кретања.

      У концентрацији од 0,01 до 0,30g/kg алкохола у организму затечено је и санкционисано шест возача,од 0,31g/kg до 0,80g/kg  затечено је и санкционисан 41 возач,  од 0,81g/kg до 1,5g/kg санкционисано je 23 возача  и преко 1,5g/kg пет возача који су и  лишени  слободе задржавањем .Један возач је искључен из саобраћаја због одбијања да се подвргне алкотесту.
      Током провођења наведене акције везано за контролу возача двоточкаша, укупно је издато 24 прекршајна налога, од чега највише налога је издато на неношење заштитне кациге и то 14, па слиједе прекршаји вожње без прописане категорије, те прекршаји гдје возачи нису имали потврде о регистрацији.  
      Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са спровођењем
активности везане за брзину кретања,  присуство алкохола у организму, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.