Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У ПУ Приједор одржан састанак субјеката заштите поводом почетка школске године

| Приједор | Сриједа, 28. август 2019.

        Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, започели су са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ а све с циљем што безбједнијег учешћа школске дјеце у саобраћају.
      Поводом почетка школске године у просторијама Полицијске управе Приједор, данас 28.08.2019. године, одржан je радни састанак којем су присуствовали представници Актива директора основних и средњих школа града Приједора, Градске административне службе, представници Ауто-мото друштва Приједор, Комуналне полицијеи Приједорпутева.
      Током састанка присутни субјекти заштите су усагласили заједничке активности, како би се задржао постигнут степен безбједности и заштитили најмлађи учесници у саобраћају, с посебним акцентом на ученике који први пут самостално учествују у саобраћају.

      
Акција „Заштитимо дјецу у саобраћају“ ће се реализовати кроз више активности које се односе на сагледавање приступних саобраћајница у близини школских установа ради што безбједнијег учешћа ученика у саобраћају, организовање едукативних предавања за ученичку популацију на тему безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају, те кроз појачано присуство полицијских службеника у близини школских установа као и на путним правцима којима ће се кретати већи број дјеце школског узраста.

      
Полицијски службеници ће вршити појачану контролу саобраћаја у зонама школских установа као и путних комуникација којима се креће већи број ученика, са акцентом на поштовање односа возач-пјешак као и других прекршаја који могу утицати на безбједност свих учесника у саобраћају а посебно ученичке популације.       
       Полицијска управа Приједор апелује на возаче да кретање својих возила прилагоде потребама дјеце на путу, нарочито када се налазе у близини школских установа, а родитеље подсјећамо на њихову одговорност у погледу безбједног кретања дјеце у саобраћају, те их позивамо да својим примјером утичу на формирање позитивних ставова код првачића.