Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Педесетдеветогодишњак смртно страдао усљед активирања експлозивне направе

| Приједор | Четвртак, 29. август 2019.

Полицијској управи Приједор, дана 28.08.2019. године, око 10,00 часова, пријављено је да је на њиви, у мјесту Јелићка, општина Приједор једно лице смртно страдало усљед активирања минско експлозивне направе.

На лицу мјеста од стране Тима за уклањање неексплодираних убојитих средстава  Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, извршен је преглед дијела терена како би се омогућио приступ настрадалом лицу.

Уз саглсаност окружног јавног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, полицијски службеници Полицијске управе Приједор на лицу мјеста извршили су увиђај у присуству доктора ЈЗУ Дом здраваља Приједор којим је констатовано да је лице Д.П. из Приједора смртно страдало усљед активирања експлозивне направе.  

Истог дана од стране полицијских службеника, а у присуству тима Републичке управе цивилне заштите извршено је претресање породичне куће, помоћних објеката и путничког аутомобила у власништву страдалог лица, гдје је том приликом пронађена одређена количина минско експлозивних средстава.

Тијело смртно страдалог лица превезено је у Завод за судску медицину Републике Српске у Бањалуци, гдје ће 29.08.2019. године, бити обављена обдукција. 

Полицијски службеници у сарадњи са поступајућим тужиоцем Окружног тужилаштва Приједор предузимају све потребне мјере и радње у циљу утврђивања свих околности наведеног догађаја.