Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачане активности полиције поводом почетка школске 2019/2020. годинe

| Добој | Петак, 30. август 2019.

       С обзиром на то да у понедјељак 02.09.2019. године, почиње нова школска 2019/2020. године, када је повећано присуство дјеце у саобраћају, полицијски сужбеници Полицијске управе Добој спроводе  републичку акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“, у циљу повећања безбједности најмлађих учесника у саобраћају, а посебно безбједности дјеце предшколског узраста која први пут, као пјешаци учествују у саобраћају.
        Од п
рвог дана школске године биће повећано  присуство полицијских службеника у близини свих образовних установа, као и на путним правцима на којима се крећевећи број дјеце. Током школских смјена ученици најнижих разреда биће усмјеравани на најбезбједније правце кретања.
       
Полицијски службеници ће почети са реализацијом едукативних предавања у основним школама на подручју наше Управе, чији је циљ едукација ученика о основним саобраћајним правилима.
        
  Такође, напомињемо да ће полицијски службеници вршити појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак, те да ће санкционисати сва непрописно паркирана и заустављена возила у зонама школа,  пјешачких прелаза и  аутобуских стајалишта.

        
Полицијска управа Добој апелује на возаче да са појачаном пажњом учествују у саобраћају, а посебно на путним правцима на којима се крећу ученици, те да на тај начин заједно заштитимо најмлађе учеснике у саобраћају.