Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Кривичним дјелом „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“ оштетили привредно друштво за 1.170.000 КМ

| Бања Лука | Петак, 30. август 2019.

       Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бијељина Извјештај о почињеном кривичном дјелу против два лица, и то држављанина Хрватске З.С. и држављанина Чешке Републике К.Х. Лица се терете да су од марта 2015. године до половине септембра 2015. године, као одговорна лица-чланови Управног одбора привредног друштва у Братунцу починили кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“.
        Лица се сумњиче да су у у намјери да себи прибаве противправну имовинску корист, договарали више цијене за рад у односу на реалну, а која се односила на испоруку и монтажне траке за пелетирање укључујући и везане конструкције, а које је изводила фирма из Чешке. Лица су од извођача радова наплатили новчани износ за обећање и накнадно додјељивање радова по подуговорима, те су у име подизвођача од извођача радова преузимали новчане износе без њиховог знања.
       
На овај начин осумњичени су себи прибавили противправну корист у износу од око 1.170.000 КМ , за колико је причињена штета привредном друштву.