Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почиње школска година - возачи опрезно!

| Источно Сарајево | Петак, 30. август 2019.

 У оквиру републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, која се спроводи током мјесеца септембра, а поводом почетка нове школске године, полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево реализоваће низ превентивних активности усмјерених на заштиту и безбједност дјеце у саобраћају.
        
Циљ ове акције јесте да се заштите све структуре учесника у саобраћају, посебно дјеца предшколског и школског узраста, те подигне безбједност саобраћаја на што већи ниво. Полицијски службеници ће вршити појачану контролу саобраћаја, с акцентом на брзину,  у зонама школских установа, као и путних комуникација којима се креће већи број ученика. Акција подразумијева и организовање едукативних предавања у школама на тему безбједног и правилног учешћа пјешака у саобраћају, посебно дјеце која први пут самостално учествују у саобраћају.
       Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да са појачаном пажњом учествују у саобраћају, поштују ограничење кретања возила у зонама школских установа, као и путних комуникација којима се креће већи број ученика, те да на тај начин заједно заштитимо најмлађе учеснике у саобраћају.