Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почиње нова школска година, возачи опрез!

| Мркоњић Град | Петак, 30. август 2019.

     С обзиром на то да у понедјељак 02.09.2019. године, почиње нова школска година, када је повећано присуство дјеце у саобраћају,полицијски сужбеници Полицијске управе Мркоњић Град спроводе  републичку акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“, у циљу повећања безбједности најмлађих учесника у саобраћају, а посебно безбједности дјеце предшколског узраста која први пут, као пјешаци учествују у саобраћају.
      Од првог дана школске године биће појачано  присуство полицијских службеника у близини свих образовних установа, као и на путним правцимана којима се креће већи број дјеце. Током школских смјена ученици најнижих разреда биће усмјеравани на најбезбједније правце кретања.
       Полицијски службеници ће почети са реализацијом едукативних предавања у основним школама на подручју наше Управе, чији је циљ едукација ученика о основним саобраћајним правилима.
       Такође, напомињемо да ће полицијски службеници вршити појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак, те да ће санкционисати сва непрописно паркирана и заустављена возила у зонама школа пјешачких прелаза и  аутобуских стајалишта.
         Полицијска управа Мркоњић Град апелује на возаче да са појачаном пажњом учествују у саобраћају, а посебно на путним правцима на којима се крећу ученици, те да на тај начин заједно заштитимо најмлађе учеснике у саобраћају.