Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Једно лице смртно страдало након активирања експлозивне направе

| Добој | Понедељак, 02. септембар 2019.

          Полицијској станици Модрича, 01.09.2019. године, око 07, 45 часова,  обратило се лице Р.Р. које је пријавило да је у свом  усјеву кукуруза у мјесту Дуго Поље, подручје општине Модрича, пронашло беживотно тијело лица С.М. са видним повредама које су највјероватније настале од експлозивне направе, а од којих је исто смртно страдало на лицу мјеста.
         На лице мјеста је изашао и дежурни тужилац ОЈТ Добој након чега је извршен увиђај од стране полицијских службеника Полицијске станице Модрича и  Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, а у присуству доктора мртвозорника Дома здравља Модрича. Непосредно прије вршења увиђаја ангажовани су и припадници деминерког тима Републичке управе цивилне заштите из Добоја, који су извршили безбједносну претрагу терена ради могућности вршења увиђаја.
       Извршеним увиђајем те обављањем информативног разговора утврђено је да је лице Р.Р. са подручја   оппштине Модрича претходног дана на наведеној локацији у циљу заштите свог усјева кукуруза од дивљих животиња поставило ручну бомбзу, на коју је наишло лице С.М. и исту активирало.

        
Над лицем Р.Р. је извршена криминалистичка обрада и против истог  ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Изазивање опште опасности“.