Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда успјешно обезбјеђенa јавна окупљања, пронађена дрога и спроведена рација

| Бања Лука | Понедељак, 02. септембар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука на подручју града Бање Лука, у времену од 30.8.-01.09.2019. године, успјешно су извршили обезбјеђења јавних окупљања на којима није било евидентираних већих нарушавања јавног реда и мира и извршења тежих кривичних дјела.
       Шест лица је лишено слободе и испитано на околности посједовања опојне дроге, а код једног лица је приликом претреса стана поред материја које асоцирају на опојне дроге марихуану и спид, пронађена и вага за прецизно мјерење, новац у различитим апоенима, али и други предмети погодни за конзумирање и дистрибуцију опојне дроге.
     
Због вожње под утицајем алкохола лишено је слободе 14 лица.
      
Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су, 01.09.2019. године, у  угоститељском објекту у Бањој Луци, извршили оперативно-тактичну радњу „рацију“ у којој су пронашли материје које асоцирају на опојне дроге, марихуану, спид и кокаин,  док је петоро лица лишено слободе због нарушавања јавног реда и мира током спровођења службене радње.
      
Полицијски службеници предузели су и низ других мјера и радњи у којима су санкционисанa
лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру РС и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.