Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поводом почетка школске године начелник Полицијске управе Добој и градоначелник Добоја пожељели срећан почетак школске године свим школарцима

| Добој | Понедељак, 02. септембар 2019.

      Поводом почетка школске године, начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић заједно са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, посјетили су данас  Основну школу „Свети Сава“ у Добоју,  приликом чега су свим малишанима пожељели пуно среће и успјеха у новој  школској 2019/2020. години.
       „Почетком школске године, испред свих  основних школа  на подручју наше Управе, за вријеме одвијања наставе биће присутни полицијски службеници,  како би дјеци долазак и одлазак из школе био што безбједнији“, изјавио је начелник Радинковић.
     Начелник Радинковић је навео да ће полицијски службеници вршити појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак, те да ће  санкционисати сва непрописно паркирана и заустављена возила у зонама школа,  пјешачких прелаза и  аутобуских стајалишта, а потом је апеловао на све возаче да са појачаном пажњом учествују у саобраћају, а посебно на путним правцима на којима се крећу ученици, те да на тај начин заједно заштитимо најмлађе учеснике у саобраћају.
      У обраћању медијима, градоначелник Добоја Борис Јеринић истакао је да је добојска Градска управа данас потписала уговор у вриједности од 28.000 КМ за набавку модерних гумених „лежећих полицајаца“ који ће бити постављени на прилазима школских објеката, те да ће истима бити покривено комплетно урбано подручје Добоја.
      Полицијски службеници наше Управе у претходних неколико дана почели са реализацијом акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“  коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, а чији је циљ повећање степена безбједности дјеце у саобраћају, имајући у виду да је њихово присуство далеко веће на улицама са почетком школске године.