Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За викенд из саобраћаја искљученa 54 возача који су управљали возилом под дејством алкохола

| Добој | Уторак, 03. септембар 2019.

       У циљу побољшања стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управе Добој су у дане 30/31.08. и 31.08./01.09.2019. године,  спровели регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену на контролу возача који управљају возилом под дејством алкохола.
      Током наведене акције, укупно су контролисана  302 учесника у саобраћају приликом чега је  алкотестирано 289 возача. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена и санкционисана 54 возача, од којих је пет лишено слободе. 
      
За остале учињене прекршаје из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ издато је 58 прекршајних налога.
      
Током мјесеца августа на подручју ПУ Добој лишено је слободе 46 лица (43 возача моторних возила, један возач мопеда, један бициклиста и један пјешак) која су учествовала у саобраћају под дејством алкохола.
       
Полицијска управа Добој  ће и у наредном периоду проводити сличне активности у циљу побољшања укупног стања безбједности на путевима који су у
њеној оперативној надлежности.
       
Апелујемо на возаче моторних возила да поштују саобраћајна правила и прописе, да вожњу прилагоде условима и стању пута, као и временским приликама, те да никада не започињу вожњу под дејством алкохола.