Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници одржали едукативна предавања за дјецу школског узраста

| Зворник | Четвртак, 05. септембар 2019.

У склопу реализације акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, полицијски службеници Полицијске управе Зворник у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва „Семафор“ Зворник су данас, најмлађим ученицима Основне школе „Петар Кочић“ у Тршићу и Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ на Брањеву, одржали едукативно предавање на тему правилног понашања дјеце у саобраћају, којом приликом је дјеци уручен школски прибор као и други пригодни поклони.

Наиме, циљ наведених активности јесте да се кроз дружење са дјецом школског узраста која први пут самостално учествују у саобраћају, на њима прихватљив начин, прикаже значај поштовања саобраћајних прописа као и успостављање будућих пријатељских односа и сарадње. Ова прилика је искориштена као апел да им полицијски службеници увијек стоје на располагању и да се могу обратити полицијским службеницима кад год им то буде потребно.

Полицијски службеници ПУ Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу заштите наших најмлађих суграђана и њиховог безбједног учешћа у саобраћају.