Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржанo едукативно предавање на тему безбједног и правилног учешћа ученика у саобраћају

| Приједор | Понедељак, 09. септембар 2019.

Поводом акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске, полицијски службеници Полицијске управе Приједор, данас су у Основној школи „Бранко Ћопић“ у Приједору, одржали едукативна предавања на тему безбједног и правилног учешћа дјеце у саобраћају.

Циљ едукативних предавања јесте да се најмлађи ученици на једноставан начин, прилагођен њиховом узрасту, поуче о основним саобраћајним правилима као и о опасностима које пријете приликом кретања по коловозу. Предавању је присуствовало око 85 ученика, којима је такође предочено да се полицијским службеницима могу обратити када год им то буде потребно.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче да с појачаном пажњом учествују у саобраћају, те прилагоде брзину кретања условима пута, нарочито на путним правцима на којима се у већем броју крећу ученици као и у непосредној близини школских установа.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор ће и у наредном периоду наставити са реализацијом наведених активности с циљем заштите ученика те подизања свијести о потреби опрезног и правилног учешћа у саобраћају.