Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено 14 кривичних дјела „Тешка крађа“ и пронађено око један килограм опојне дроге марихуана на подручју општине Пале

| Источно Сарајево | Петак, 13. септембар 2019.

На ванредној конференцији за новинаре, коју су у просторијама Полицијске управе Источно Сарајево одржали начелник Управе Бранимир Шеховац и начелник сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић, презентовани су резултати предузетих мјера и радњи на расвјетљавању више кривичних дјела „Тешка крађа“, почињених у периоду од децембра 2018. године до септембра 2019. године, на подручју општине Пале.

Начелник Шеховац навео је да су полицијски службеници ПУ Источно Сарајево, ПС Пале и ПС Источни Стари Град радећи у континуитету на расвјетљавању кривичних дјела „Тешка крађа“, расвијетлили укупно 14 кривичних дјела , извршили претресе на више локација на подручју општине Пале и Кантона Сарајево, ком приликом је пронађена и одузета већа количина предмета отуђених у овим кривичним дјелима.

„Напомињем да су у извршењу ових кривичних дјела учествовала лица са подручја Пала и Кантона Сарајево, тако да смо остварили неопходну сарадњу са Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево у циљу предузимања одређених мјера и радњи из њихове надлежности, што је свакако резултирало успијехом“, истакао је начелник Шеховац.

Такође, начелник Шеховац наводи да су полицијски службеници предузимајући наведене мјере током претреса пронашли и одузели око један килограм суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, а која припада  лицу М.К. једном од осумњичених за серију извршених тешких крађа.

Полицијски службеници настављају даљи рад на овом предмету, а отуђени  предмети који су пронађени се налазе у просторијама ПУ Источно Сарајево и биће враћени власницима у складу са Законим о кривичном поступку РС.

Полицијски службеници ће и у наредном периоду предузимати све неопходне мјере и радње у циљу заштите грађана и њихове личне имовине, додао је начелних Шеховац.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић навео је да су полицијски службеници извршли претресе на шест локација на подручју Пала и том приликом одузели већу количину златног и сребреног накита, више комада хладог оружја (ножева), ватрено оружје (пиштољ), одређену количину муниције различитог калибра, више комада мобилних телефона и скупоцјених ручних сатова, као и један килограм суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана.

За ова кривична дјела осумњичена су три лица иницијала М.К. и М.Ц. из Пала и лице Б.А. из Сарајева, против којих ће надлежном тужилаштву бити поднесени извјештаји за почињена кривична дјела „Тешка крађа“, док ће против лица М.К. бити поднесени и извјештаји за кривична дјела „Недозвољена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево показали су још једном континуитет рада у расвјетљавању кривичних дјела по непознатом починиоцу, што је и био један од приоритета у раду за текућу годину, истако је начелник Поповић.