Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Висок степен расвјетљености кривичних дјела на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Понедељак, 16. септембар 2019.

     Полицијска управа Бијељина, одржала је данас редовну конференцију за представнике медија о резултатима рада за мјесец  август текуће године. На конференцији је речено, да је  на подручју Полицијске  управе Бијељина у мјесецу августу евидентирано укупно 79 кривичних дјела, од чега је 68 дјела општег криминалитета, три  дјела привредног криминалитета,три  дјела из области злоупотребе опојних дрога и пет кривичних дјела против безбједности саобраћаја. Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела, износи око 93%.
      У мјесецу иза нас, реализовали смо у сарадњи са  полицијским службеницима Управе за организовани и тешки криминалитет, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина оперативну акцију кодног назива ''Мозаик'',  која је била  усмјерена на сузбијање неовлаштене производње и промета опојних дрога. У оквиру акције извршени су претреси на 11 локација на подручју Бијељине и том приликом је пронађено и одузето: 660 гр опојне дроге марихуане, 129 гр спида, 24 комада екстазија, 7 гр нове дроге Ајис.
     Tоком мјесеца августа на подручју наше Управе забиљежено је 108 саобраћајних незгода у којима су три лица нажалост изгубила живот. И поред, наших континуираних акција које споводимо са акцентом на брзину и алкохол, поред веома честог присуства радарског система и возила у покрету '' пресретач '' имамо двије саобраћајне незгоде у којима су три лица изгубила живот. За мјесец дана  рада радарског система  на  нашим путевима забиљежено  је скоро 2500 прекорачења брзине кретања возила.
     На конференцији је речено, да апелујемо на свјест возача да брзину кретања возила прилагоде нашим условима и стањима пута, као и да не управљају возилима под дејством  алкохола и других опијата. Издвојили смо податак, да је у дводневној акцији ( у дане 06. и 07. септембар) 70 лица искључено из саобраћаја због вожње под дејством алхокола.
      У протеклом периоду, наши службеници су у изузетно кратком периоду расвјетлили кривично дјело '' Разбојништво'' које је извршено на штету бензинске пумпе. Блокадом града и брзим реговањем полиције лица су лоцирана и лишена слободе. Она су предата у надлежност поступајућег тужилаштва.
      У току је активан рад на расвјетљавању кривичних дјела против имовине која су у протеклом периоду извршена на нашем подручју.
       Апелујемо на  грађане, да користе број 122,који је бесплатан, те да уколико на свом подручју примете кретање сумњивих лица и возила то одмах пријаве најближој полицијској станици на број 122.