Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Требиње задовољавајуће

| Требиње | Уторак, 17. септембар 2019.

        Полицијска управа Требиње је данас, 17. септембра 2019. године, одржала конференцију за медије на којој су представљени резултати рада за мјесец август 2019. године са упоредним показатељима из августа 2018. године. Резултате су представили начелник Полицијске управе Синиша Лакета, начелник Сектора полиција Петар Козјак и начелник Сектора криминалистичке полиције Бојан Дабић.
     Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Требиње у мјесецу августу  задовољавајуће, узимајући у обзир да су одређене активности које су спровођене дале резултат смањења броја саобраћајних незгода и кривичних дјела, а у ономе дијелу јавног реда и мира, исте су провођене у континуитету, циљано на уочавање и документовање прекршаја који се односе на малољетничку  популацију и послуживање алкохола лицима у очигледно пијаном стању и душевно обољелим лицима. Он је рекао да се активности које је ПУ Трбиње предузимала, огледају у провођењу низа мјера и радњи, а све у циљу повећања безбједности грађана, те да су исте биле везане и за полазак дјеце у школу.
      Он је навео да полицијски службеници ове Управе настоје да кроз предавања у школама и свакодневну комуникацију са родитељима, грађанима и просветним радницима, покушају ову тематику подигнути на што безбједнији ниво.
     
Начелник Сектора полиције  је изнио податке везане за број нарушавања јавног реда и мира и број саобраћајних незгода.
     
У току мјесеца августа 2019. године, евидентирано је 27 нарушавања јавног реда и мира,33 саобраћајне незгоде, од којих су:  3 теже и 5  са лакше повријеђеним.
     
Начелник Сектора криминалистичке полиције је у свом обраћању истакао да је у ПУ Требиње у августу 2019. године, евидентирала 32 кривична дјела. Од укупног броја кривичних дјела на Општи криминалитет се односи 26 кривичних дјела и по два на Злоупотребу опојних дрога 2, Привредни криминалитет 2  и Безбједност јавног саобраћаја.
     
Надлежним тужилаштвима поднесено је 30 извјештаја против 35 лица.