Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Реализоване превентивне активности полицијских службеника у циљу веће безбједности учесника у саобраћају

| Зворник | Четвртак, 19. септембар 2019.

      У склопу Европске седмице мобилности која се обиљежава од 16. до 22. септембра, полицијски службеници Полицијске управе Зворник у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва „Семафор“ Зворник,дијелили су данас, у мјесту Каракај, град Зворник, летке под називом „Крећите се са нама!“.
      Циљ ових активности јесте промоција здравог живота, што више пјешачења и вожње бициклом а мање моторног саобраћаја. Овом приликом, вршена је подјела свјетлоодбојних прслука бициклистима и пјешацима учесницима у саобраћају, са циљем веће безбједности ове категорије учесника у саобраћају.
       У току протеклих осам мјесеци текуће године, на подручју Полицијске управе Зворник евидентиране су 354 саобраћајне незгоде, што је за 10% мање у односу на упоредни период. Од тог броја, евидентирано је 97 саобраћајних незгода са настрадалим лицима, од чега су три саобраћајне незгоде са смртно страдалим лицима.
      Полицијска управа Зворник апелује на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.