Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Кривичним дјелима оштећено шумско газдинство за око 240.000 КМ

| Бања Лука | Субота, 21. септембар 2019.

 

 Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бањалука Извјештај о почињеном кривичном дјелу против три лица, због постојања сумње да су вршењем кривичних дјела против службене дужности и кривична дјела против привреде и платног промета причинилии штету шумском газдинству од око 240.000 КМ.
       Наиме, првопријављени Н.Г. у својству службеног лица у шумскoм газдинству и другопријављени Р.Ч. у својству одговорног лица у правном лицу из Котор Вароша су својим потписом и печатом предузећа овјерили рачуне, којима су шумском газдинству фактурисани радови сјече и извоза шумских дрвних сортимената из два одјела, иако су знали да су те радове извршили радници тог шумског газдинства. На овај начин прибављена је противправна имовинска корист правном лицу из Котор Вароша.
      Такође, супротно одредбама уговора и извођачког пројекта, одређени радови који су изведени од стране радника правног лица, фактурисани су по већој цијени од уговорене, а за коју разлику је шумско газдинство оштећено.
       Трећепријављено лице Д.В. је у својству службеног лица у шумском газдинству, у намјери да се прикрију учинци и зараде радника на пословима сјече и извлачења ШДС у одјелима, наредило измјену шихтарице, а у претходном договору са првопријављеним и другопријављеним.