Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица пронађена и лишена слободе због расписаних потјерница, а три лица због посједовања опојних дрога

| Бања Лука | Понедељак, 23. септембар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, у времену 20-22.09.2019. године, на подручју града Бања Луке, пронашли су и лишили слободе Ј.М. за којим је била расписана Централна потјерница Основног суда Бања Лука и С.Р. за којим је била расписана Централна потјерница Основног суда Приједор.

Код лица С.Р. су пронађена средства погодна за извршење кривичних дјела против имовине и предмети за које се сумња да потичу из извршених кривичних дјела и рад на утврђивању повезаности са претходно извршеним кривичним дјелима се утврђује. Оба лица су предата надлежној судској полицији.

Такође, полицијски службеници су испитали три лица на околности проналаска и посједовања материја које асоцирају на опојне дроге марихуану и спид, о чему ће се по утврђеним чињеницама доставити извјештај надлежним органима.

Полицијски службеници предузели су и низ других мјера и радњи у којима су санкционисанa лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру РС и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.