Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Упозорење – не дијелити личне податке на друштвеним мрежама

| Бања Лука | Уторак, 24. септембар 2019.

       Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да је током овог мјесеца запримљено више пријава грађана везаних за лажну наградну игру „Capriolo“организовану на друштвеној мрежи Фејсбук (Facebook).
        Наградна игра састоји се у томе да је на лажној Фејсбук страници УРЛ:https://www.facebook.com/Capriolo-113461090049471  на дан 20.09.2019. године објављена наградна игра у којој „Capriolo“ поклања 25 „Capriolo“ бицикала, те је за учествовање потребно лајковати страницу, подијелити објаву на властитом профилу и у инбоксу навести број од 1 до 500. Учесници лажне наградне игре након тога запримају поруку да су добитници бицикла али ради преузимања награде морају доставити фотографију свог лица и личног документа. Осим ове фотографије, од учесника се тражи и достављање осталих личних података који нису наведени у личним документима (име родитеља, адреса, контакт телефон и др.).
        
Као и у раније евидентираним случајевима, Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да је једини циљ извршиоца, који је креирао ову страницу, прибавити њихове личне податке у сврху злоупотребе због чега се упозоравају грађани да фотографије својих личних документата и своје личне податке не дијеле односно не шаљу путем друштвених мрежа или електронске поште.