Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Приједору обиљежен „Европски дан без погинулих на путевима“

| Приједор | Четвртак, 26. септембар 2019.

       Поводом обиљежавања „Европског дана без погинулих на путевима“, начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић, данас је присуствовао радном састанку на тему безбједности саобраћаја, који је одржан у просторијама Градске управе Приједор. Састанку су присуствовали помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Наташа Костић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић са сарадницима као и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић. Том приликом дефинисане су активности које ће у наредном периоду бити реализоване на подручју Приједора.
       Након састанка на Тргу мајора Зорана Карлице, присуствовали су презентацији уређаја  за симулацију превртања возила, фронталног удара возила у препреку и вожње под дејством алкохола, који су представљени грађанима Приједора, а све с циљем подизања свијести о значају друштвено прихватљивог понашања у саобраћају.
      
Наведеним активностима у организацији Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Града Приједора, обиљежен je „Европски дан без погинулих на путевима-EDWARDа којем су присуствовали и представници Ауто-мото савеза Републике Српске и Ауто-мото друштва Приједор.