Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Наставак предавања школарцима о основним правилима за безбједно учешће у саобраћају

| Бања Лука | Петак, 27. септембар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, свакодневно одржавају едукативна предавања у основним школама ради унапријеђења знања најмлађих учесника о правилима у саобраћају и спријечавању могућих ризика и посљедица са којима се сусрећу на путним правцима од куће до школе.
       Од почетка школске године, поред повећаног присуства у близини образовних установа као и на путним правцима којима се креће већи број школске дјеце, едукативним предавањима се ђацима кроз анимирани видео приказује како се правилно понаша у саобраћају поштујући саобраћајне прописе. Такође, на њима прихватљив начин,објашњавасе која су најбезбједнија мјеста за игру и шта значе најчешћи саобраћајни знацикоји су постављени у непосредној близини школе, хоризонтална и вертикална сигнализација, те како на безбједан начин да прелазе улицу и крећу се коловозом.
       Полицијска управа Бања Лука апелује на возаче да возе са повећаном опрезношћу, смање брзину кретања возила у близини школских установа, односно да поштују саобраћајне прописе како би се заштитили најмлађи учесници у саобраћају.