Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За око 650 ученика на подручју града Добоја одржана предавања на тему безбједног и правилног учешћа дјеце у саобраћају

| Добој | Петак, 27. септембар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја         Добој и Полицијске станице Добој 1, поводом  реализације акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“, а у склопу пројекта „Рад полиције у заједници“, за најмлађе ученике Основне школе „Ђура Јакшић“ у Подновљу, данас су одржали  предавањa на тему безбједног и правилног учешћа дјеце у саобраћају приликом чега је малишанима приказан и кратки анимирани филму којем им је на њима занимљив начин приказано како правилно да се понашају у саобраћају поштујући саобраћајне прописе.
       Након одржаних предавања дјеца  су возачима дијелилa летке под називом „Школа је за нас, опрез је за вас“, у циљу скретања пажње истима на њихово повећано присуству у саобраћају  поводом почетка школске године.
       Полицијски службеници су током мјесеца септембра текуће године, одржали предавања на наведену тему за укупно око 650 ученика нижих разреда централних и подручних школа на подручју града Добоја. 
Полицијска управа Добој  апелује на возаче да возе са повећаном опрезношћу, те да смање брзину кретања возила,посебно у близини школа и на путним правцима на којима се крећу ученици, како би безбједност наших малишана подигли на што већи ниво.