Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У појачаним активностима евидентирано 45 различитих прекршаја из области јавног реда и мира

| Бања Лука | Понедељак, 30. септембар 2019.

      Полицијски службеници Министарства унутрaшњих послова Републике Српске су уз ангажовање Јединице жандармерије, од 26. до 29. септембра 2019. године, на подручју Републике Српске, спровели појачане мјере у области криминалитета и јавног реда и мира, са акцентом на угоститељске објекте и локације са израженом безбједносном проблематиком.
       Том приликом, пронађена је и одузета одређена количина материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану и екстази, предмети погодни за наношење тјелесних повреда – хладно оружје, ватрено оружје, гасно оружје и уређај за изазивање електрошокова.
      
Од значајнијих резултата наводимо да је због почињеног кривичног дјела „Недозвољена трговина“ лишено слободе једно лице код кога је пронађено и одузето око 250 kg резаног дувана.
     
У оквиру појачаних мјераједно лице je лишено слободе по основу расписане потраге.
      
Такође, привремено је одузето једно возило које је коришћено приликом извршења кривичног дјела „Кријумчарење људи“, а рад по наведеном је у току.
        
Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће у континуитету наставити са реализацијом планских мјера и активности у циљу одржавања повољног стања безбједности на подручју Републике Српске.