Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачана контрола учесника у саобраћају са радарским системом ''ДУАЛ''

| Градишка | Уторак, 01. октобар 2019.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у периоду од 02.10.2019. до 31.10.2019. године, вршиће се појачана контрола учесника у саобраћају, путем радарског система ''Дуал'' намијењеним за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, односно евидентирање брзине без присуства полицијског службеника и без заустављања возила.
      Подјсећамо да мобилни радарски систем функционишеу свим временским условима, а посебан ефекат постиже у ноћним условима, а могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Такође, наведени радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.
      Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системом,обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.
       Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.