Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током појачане контроле учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник евидентирано 339 прекршаја

| Зворник | Уторак, 01. октобар 2019.

Полицијска управа Зворник је у периоду од 26. до 28. септембра 2019. године, спровела регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.
       У овој акцији, на подручју Полицијске управе Зворник контролисано је 796 учесника, приликом чега су полицијски службеници евидентирали 339 почињених прекршаја. Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисана су 123 возача. Од укупног броја контролисаних, 467 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 58 возача утврђено присуство алкохола у организму.
       Девет возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се подвргну алкотестирању, док је седам учесника санкционисано приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова, који су били позитивни или су одбили да се подвргну тестирању. Поред тога, евидентиран је и 151 прекршај по другим основама из области безбједности саобраћаја.
       Полицијски службеници Полицијске управе Зворник ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима везаним за контролу брзине кретања возила и утврђивања алкохолисаности и присуства опојних дрога или психоактивних лијекова код возача, а све са циљем већег степена безбједности свих учесника у саобраћају.