Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована акције „Зеленгора 2019“

| Требиње | Уторак, 01. октобар 2019.

         Полицијски службеници Полицијске управе Требиње, у сарадњи са полицијским службеницима Управe за борбу против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске, су у периоду од 01.09. до 30.09.2019. године, спровели акцију кодног назива „Зеленгора 2019“, а која се односи на спрјечавање нелегалних миграција,незаконитог лова, као и на сузбијање и спрјечавање кривичних дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
        Полицијски службеници су у оквиру акције, на подручју општине Гацко, извршили претрес на четири локације, саслушали четири лица у својству осумњичених, те том приликом пронашли и одузели одређену количину оружја и муниције и других предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.
       
Такође, у склопу наведене акције, пронађено је 29 миграната за које постоји основ сумње да су илегално прешла границу са сусједном државом, а који су предати Служби за послове са странцима Требиње.
         
О свему наведеном обавијештено је Окружно јавно тужилаштво Требиње, а након комплетирања и документовања предмета, против лица иницијала М.С.,М.С., В.Р. и А.О. слиједи подношење извјештаја за почињена кривична дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.