Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљена два кривична дјела „Тешка крађа“ у Лакташима и Котор Варошу

| Бања Лука | Сриједа, 02. октобар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 01.10.2019. године, поступањем по запримљеној пријави оштећеног, истог дана, идентификовали су и лишили слободе Д.Ј. из Лакташа, осумњиченог да је извршио кривично дјело „Тешка крађа“. Током испитивања, те на основу прикупљених доказа, утврђено је да се Д.Г.  сумњичи да је у мјесту Кришковци, општина Лакташи, од августа до септембра 2019. године, употребом подеснoг алата и физичке снаге, дјеловао на прозоре двије породичне куће различитих власника, ушао у унутрашњост одакле је отуђио новац и друге предмете. Након комплетирања и документовања предмета, у редовној процедури, против Д.Г. ће бити достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бања Лука за два кривична дјела „Тешка крађа“.
       Полицијски службеници Полицијске станице Котор Варош, 01.10.2019. године, идентификовали су и лишили слободе С.М. из Котор Вароша, осумњиченог да је извршио кривично дјело „Тешка крађа“  током ноћи 23/24.09.2019.године у угоститељском објекату у Улици Спортека, Котор Варош. Лице се сумњичи да је употребом подесног алата дјеловао на прозор угоститељског објекта, ушао у унутрашњост и из апарата за игре на срећу отуђио новац у износу од око 1.300,00 КМ. Након комплетирања и документовања предмета, у редовој процедури, против С.М. ће бити достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бања Лука за кривично дјело „Тешка крађа“.
      
Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, настављају са предузимањем превентивних и репресивних мјера и радњи са циљем заштите грађана и њихове имовине.