Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено кривично дјело „Разбојништво“

| Источно Сарајево | Четвртак, 03. октобар 2019.

      Полицијској станици Источна Илиџа, 19.08.2019. године око 19,15 часова пријављено је да је у Источној Илиџи, у спортској кладионици од стране два непозната маскирана лица, над радницом исте, извршено кривично дјело „Разбојништво“.
        Полицијски службеници ПС Источна Илиџа оперативним радом дошли су до сазнања да се у везу са извршењем наведеног кривичног дјела могу довести лица В.А., А.Р., Б.Х., и А.К., са подручја Кантона Сарајево.
       Уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево и у сарадањи са МУП-а Кантона Сарајево, ПУ Нови Град, лица су лишена слободе и криминалистички обрађена у просторијама ПС Источна Илиџа.
       Лица се сумњиче да су маскирани и уз пријетњу употребе ножа од раднице спортске кладионице отуђили одређен износ новца и путничким аутомобилом марке „Skoda“ упутили у правцу Кантона Сарајево.
      Након документовања предмета надлежном тужилаштву притив лица А.Р., А.К. и Б.Х. биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Разбојништво“, док ће против лица В.А. бити достављен извјештај за исто кривично дјело, а у вези са чланом 39. КЗРС -помагање.