Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници ПУ Добој за око 2.750 ученика одржали предавања на тему безбједног и правилног учешћа у саобраћају

| Добој | Петак, 04. октобар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске управе Добој, у склопу акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“,а поводом почетка школске године 2019/20. године, за око 2.750 ученика нижих разреда у 50 централних и подручних основних школа на подручју наше Управе,  одржали су предавања на тему безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.
      Циљ предавања је де се најмлађи ученици на једноставан начин, прилагођен њиховом узрасту поуче о основним саобраћајним правилима као и опасностима које им пријете приликом кретања по коловозу. Током предавања ученицима је предочено да се полицијским службеницима могу обратити кад год им је то потребно.
       
Током мјесеца семтембра а у склопу републичких и регионалних акција, у непосредној близини школа, евидентирана су укупно 143 прекорачења брзине, 139 возача је санкционисано због непрописног паркирања, 26 пјешака је санкционисано због непрописног кретања по коловозу,  док је код једног возача утврђено присуство алкохола у организму.
      
За вријеме трајања акција није било евиденитраних саобраћајних незгода у којима су учествовала дјеца на путу од куће до школе и обратно.
        
Полицијски службеници Полицијске управе Добој ће и у наредном периду наставити са сличним активностма а све у циљу заштите ученика те подизања свијести о потреби опрезног и правилног учешћа у саобраћају.