Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За пет дана утврђена техничка неисправност код 109 возила

| Добој | Сриједа, 09. октобар 2019.

      У циљу ефикасније превенције настанка саобраћајних незгода због техничке неисправности возила, као и одржавања повољног стања безбједности свих учесника у саобраћају, Полицијска управа Добој је, у периоду од 01. до 05.10.2019. године,  спровела  регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу техничке исправности возила.
      
Током наведене акције је  код 109 возила (путнички аутомобили – 88, теретна возила – 7, аутобуси - 14) утврђена техничка неисправност. Техничка неисправност је утврђена код 54 возила (путнички аутомобили – 38, теретна возила - 5, аутобуса -12) и иста су искључена су из соабраћаја, а возачима су издати прекршајни налози.
       
Током акције, возачима су издата и 143 прекршајна налога због учињених других прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.
       
Подсјећамо возаче да  возила са којим  учествују у саобраћају морају посједовати исправне све уређаје и опрему, јер је возило, уз возача, кључни фактор безбједности у саобраћају.