Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За четири дана по акценту акције санкционисана 462 учесника у саобраћају

| Приједор | Понедељак, 14. октобар 2019.

      Полицијска управa Приједор у временском периоду од 10.10. до 13.10.2019. године, реализовала је регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила и  контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога и лијекова.
     
Током акције укупно је санкционисано 597 учесника у саобраћају, од чега по акценту акције 462 и то због прекорачења дозвољене брзине кретања 389, због управљања возилом под дејством алкохола 72 возача као и један пјешак због кретања коловозом под утицајем недозвољене концентрације алкохола у организму.
     
Због прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возачима су изречене  104 заштитне мјере забране управљања моторним возилом, од којих 19 због прекорачења дозвољене брзине кретања преко 30 km/h.Укупно трајање изречених заштитних мјера износи 123 мјесеца.
         Приликом контроле психофизичког стања возача, 72 возача искључена су из саобраћаја док је  према 13 учесника у саобраћају примјењена мјера задржавања у полицијским станицама у трајању до 12 часова. Због утврђене концентрације алкохола у организму у количини преко 1,5 g/kgзадржано је десет возача и један пјешак као и два возача због одбијања алкотестирања. Изречена је 41 заштитна мјера забране управљања моторним возилом у трајању од 53 мјесеца.
       
Полицијска управа Приједор још једном апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину условима на путу, не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у сaобраћају.