Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена материја која асоцира на марихуану, два лица лишена слободе

| Градишка | Понедељак, 21. октобар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, у оквиру акције ,,Плантажа 2019“, ау сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бања Лука, предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и продаје опојних дрога, 18.10.2019. године,  лишили су слободе лица Љ.Б.и Р.С. обојица из Градишке, због сумње да су извршили кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.
          На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес кућакоје користе осумњичени и том приликом пронађенаје и одузета зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, дигитална вага и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. О наведеним околностима упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против осумњичених.
      Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 17.10.2019. године, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, поднијели су извјештај и против лица С.Ж. из Градишке, због постојања сумње да је починио кривично дјело,,Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, на начин да је на подручју града Градишка, неовлаштено продавао и нудио на продају опојну дрогу другим лицима, те држао опојну дрогу ради продаје, а која је пронађена и одузета извршеним претресом куће и пратећих објеката које користи лице С.Ж.
        Такође, Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 18.10.2019. године, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, поднијели су извјештај и против лица Б.М. из Градишке, због постојања сумње да је починио кривично дјело,,Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, на начин да је неовлаштено ставио у промет суху биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, те је извршеним претресом куће и пратећих објеката које користи лице Б.М., пронађена и одузета одређена количина опојне дроге.
      
Полицијскислужбеници Полицијске управе Градишка настављају рад на превенцији и сузбијању производње и промета опојних дрога.