Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бањалуци отворена Школа „Млади и безбједност“

| Бања Лука | Понедељак, 21. октобар 2019.

      Начелник Управе за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Миле Шикман данас је поздравио полазницима Школе „Млади и безбједност“, која се одржава у периоду 20-25. октобра ове године, истичући да је ова Управа један од домаћина ове обуке.
    
Начелник Шикман је рекао да су млади важна карика у друштву када је ријеч о безбједности и због тога је значајно њихово учешће у оваквим и сличним пројектима.Он је додао да ће у оквиру школе учесницима бити представљена Полицијска академија МУП-а Републике Српске, те да Министарство има заокружен систем основне полицијске обуке, усавршавања и специјалистичких обука" за полицијске службенике.
       
Полазницима су се обратили и замјеник министра безбједности БиХ Мио Крешић, те Шеф Одјељења ОЕБС-а за безбједносну сарадњу Сузан Пенкса.
     
Школа „Млади и безбједност“ организована је по пети пут за студенте правног факултета и факултета политичких наука са универзитета у Бањалуци, Сарајеву, Мостару, Зеници, Тузли и Бихаћу који ће се едуковати о Безбједносној политици БиХ и изазовима у њеној примјени, те о темама везаним за реформу безбједносног сектора.