Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због непоштивања обавеза према пјешацима санкционисано 216 возача

| Добој | Понедељак, 21. октобар 2019.

      У циљу побољшања укупног стања безбједности на подручју Полицијске управе Добој, 15. и 18.10.2019. године, спроведена је регионална акција појачане контроле у саобраћају усмјерене на контролу поштивања обавеза возача према пјешацима и поштивања саобраћајних правила и прописа од стране пјешака који учествују у саобраћају.
      
Током акције контролисана су укупно 464 возача којима је издато укупно 216 прекршајних налога, због непропуштања пјешака на обиљеженом пјешачком прелазу (164) и непропуштања пјешака који прелазе коловоз на путу на коме не постоји обиљежен пјешачки прелаз (52).
      
Од укупно контролисана 55 пјешака истим су издата укупно 55 прекршајна налога због непрописног кретања коловозом.
       
За девет мјесеци текуће године на подручју Полицијске управе Добој смртно су страдала три пјешака. Тешке тјелесне повреде задобило је 11 пјешака, док је 16 пјешака задобило лакше тјелесне повреде.
       
Полицијска управа Добој апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.