Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током појачане контроле санкционисано 97 возача трактора

| Приједор | Уторак, 22. октобар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у временском периоду од 16.10. до 21.10.2019. године, реализовали су aкцију појачане контролевозача трактора, с акцентом на исправност свјетлосно сигналних уређаја на тракторима, кориштења жутог ротационог свјетла  као и психофизичког стања возача.
      Акција је реализована према возачима трактора како би се утицало на ову категорију учесника у саобраћају, да поштују прописане услове за безбједно и правилно учествовање у саобраћајучиме би се допринјело смањењу броја саобраћајних незгода у којима учествују возачи ове категорије возила.       
      
Анализирајући саобраћајне незгоде у којима су учествовали трактори, за
временски период јануар-септембар 2019. године, евидентирано је 15 саобраћајних незгода у којима је пет лица смртно страдала а једно лице је задобило тешке тјелесне повреде.
      
Приликом појачане контроле у
купно је контролисано 169 возача трактора,а прекршајне санкције изречене су за 97 возача или 57,4 %.
        
С обзиром на сезону пољопривредних радова Полицијска управа Приједор  апелује на све возаче трактора да поштују саобраћајна правила и прописе односно  да вожњу прилагоде условима на путу, да управљају технички исправним тракторима те да у циљу постизања потребне видљивости приликом кретања користе законом прописано жуто ротационо свјетло, како би на овај начин заштитили себе и друге учеснике у саобраћају.