Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Предавање „Превенција негативности на друштвеним мрежама“ у Приједору

| Бања Лука | Уторак, 22. октобар 2019.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организовало је данас у Среддњошколском центру у Приједору предавање за средњошколце на тему „Превенција негативности на друштвеним мрежама“.
       Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да МУП Републике Српске већ десет година спроводи програм под називом План активности на превенцији малољетничке делинквенције. Он је навео да је у задњих 10 година у значајном обиму смањена малољетничка делинквенција, па се данас удио малољетника у укупној структури криминалитета креће око 3,5 одсто, док је раније био готово 10 одсто.
        Начелник Шикман је додао да је циљ ових предавања да ученике основних и средњих школа, наставнике и родитеље упознају о свим опасностима које вребају на друштвеним мрежама, као и о проблемима вршњачког насиља и неким појавним облицима малољетничке делинквенције.
        Директор Јавне установе "Средњошколски центар" Александар Миљешић рекао је да су оваква и слична предавања од суштинског значаја за средњошколце, те да им је посебно задовољство да имају сарадњу са полицијом о теми која је значајна за ученике.
        Овим предавањем уједно је озваничен наставак Плана и програма превентивних активности на спречавању малољетничке делинквенције у школској 2019/2020. години, а који МУП Републике Српске спроводи у основним и средњим школама.
       У току прошле школске године одржано је више од 650 предавања у 330 школа широм Републике Српске, којима је присуствовало више од 30.000 ученика, наставног кадра и родитеља.