Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Фалсификовање исправе и Навођење на овјеравање неистинитог садржаја

| Мркоњић Град | Сриједа, 23. октобар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 22.10.2019. године, око 13,00 часова, у улици Лазе Перића, општина Мркоњић Град, зауставили су и контролисали теретно моторно возило „TAM 150“ којим је управљао З.Т. из Мркоњић Града. Приликом контроле возила утврђено је да се теретним возилом врши превоз око 9 просторних метара огревног дрвета без пратеће документације. Дрвни сортименти су изузети и предати у надлежност Шумског газдинства „Лисина“ Мркоњић Град.

Даљим провјерама и оперативним радом утврђено је да је на наведеном теретном возилу број шасије највјероватније фалсификован, као и документација на основу које је регистровано теретно возило.

Након предузимања мјера и радњи на расвјетљавању наведеног кривичног дјела утврђено је да постоје основи сумње да је лице Р.Н. извршило кривично дјело „Фалсификовање исправе“, лице З.Т. кривична дјела „Фалсификовање исправе“ и „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“ и лице М.Ч. сви из Мркоњић Града кривична дјела „Фалсификовање исправе“ и „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“, а у вези са чланом 39. Кривичног закона Републике Српске „Помагање“

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се над осумњиченим лицима изврши криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за наведена кривична дјела.