Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бијељини заплењено преко 11 килограма опојне дроге марихуане намјењене тржишту и даљој продаји

| Бијељина | Четвртак, 24. октобар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, континуирано спороводе мјере и радње на спречавању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога. У циљу спречавања ових кривичних дјела, полицијски службеници извршили су претресање стана и других просторија које користи лице Г.М. а на основу наредбе Основног суда у Бијељини.

Приликом претресања стана и помоћних просторија које користи лице Г.М. у Бијељини пронађено је и привремено одузето 12 стабљика индијске конопље, 28 стаклених тегли у којима је била зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне масе 11.400 грама, те 309 сјеменски индијске конопље.

Одузета биљна материја била је упакована и намјењена тржишту и даљој продаји.

Од стране полицијских службеника лице Г.М. је лишен слободе. О свему је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Бијељини. Након докуметовања предмета надлежном тужилаштву следи извјештај о почињеном кривичном дјелу Неовлаштена производња и промет опојних дрога против лица Г.М.

Наведене активности су резултат континуираног рада полицијских службена на спречавању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, са посебним акцентом на спречавање уличне продаје опијата.