Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од укупног броја контролисаних возача трактора, 36% санкционисано

| Градишка | Петак, 25. октобар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 21, 23. и 24.10.2019. године, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, реализовали су регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу трактора и радних машина.

Током наведене акције, укупно је контролисано 239 учесника у саобраћају, којом приликом је 86 учесника санкционисано или 36%.

Због управљања без упаљеног жутог ротационог свјетла санкционисано је 38 учесника, због управљања нерегистрованим возилом санкционисано је 26 учесника, 2 учесника санкционисана су због управљања прије стицања права на управљање, 1 учесник санкционисан је  због неправилног превоза лица на прикључном возилу, док су 19 учесника санкционисана по другим основима.

Полицијска управа Градишка и у наредном периоду наставља са спровођењем наведених активности, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.