Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификовано лице које се доводи у везу са пронађеним засадом индијске конопље на подручју Братунца

| Братунац | Петак, 25. октобар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бијељина, извјештај о почињеном кривичном дјелу против Е.Х. из Братунца, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Наиме, полицијски службеници су предузимајући активности усмјерене на спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, 13.08.2019. године, у мјесту Хранча, подручје општине Братунац, пронашли засад са 131 стабљиком биљке која својим изгледом асоцира на индијску конопљу.

Предузимајући даље мјере и радње у циљу проналаска и идентификације осумњиченог, полицијски службеници су на основу низа предузетих оперативно-тактичких мјера и радњи идентификовали Е.Х. из Братунца, који се доводи у везу са пронађеним засадом индијске конопље на подручју Братунца, због чега је против осумњиченог поднесен извјештај надлежном тужилаштву.   

Полицијски службеници ће и у наредном периоду наставити са провођењем активности са циљем спречавања и откривања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.